Omelet met bieslook
Omelet met bieslook

Omelet met bieslook

10 min.
Lunch
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 18.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de eieren in een kom en snipper het bieslook fijn. Voeg toe aan de eieren, samen met zwarte peper en zout. Klop los met een vork tot de eidooiers vermengd zijn met de eiwitten. Roer niet te veel, zo zorgt u ervoor dat de omelet luchtig blijft.

  3. Verhit de olie of smelt de boter in een braadpan op een hoog vuur (laat de boter niet verbranden). Draai de pan wat rond, zodat de bodem volledig bedekt is met vetstof.

  4. Giet de eieren in de pan en hou de pan schuin om de bodem gelijkmatig te bedekken. Zet de pan op het vuur en laat 5 sec. staan.

  5. Hou de pan opnieuw schuin en trek met behulp van een lepel de randen van de omelet een beetje naar binnen. Zo loopt het nog vloeibare ei naar de zijkanten. Zorg ervoor dat er geen vocht meer overblijft aan de bovenkant van de omelet.

  6. Haal de pan van het vuur en vouw 1 kant van de omelet naar het midden en daarna de andere kant. Leg zo op het bord.

Tip

Variëren met omelet: - Omelet met kaas: doe 40 g geraspte kaas naar keuze bij de los geklopte eieren. Bestrooi de omelet vlak voor het opdienen met wat geraspte parmezaan. - Omelet met kaas en ham: snij een plakje ham in reepjes en verdeel samen met wat sneetjes of geraspte kaas (bv. emmentaler of gruyère) over de omelet wanneer het ei nog lopend is. Laat nog even bakken, zodat de kaas smelt. - Omelet met champignons: snij 100 g champignons in schijfjes en bak ze in wat boter. Verdeel over de gebakken omelet. - Kruidenomelet met tomaat: laat wat kruiden naar keuze 30 min. trekken in de losgeklopte eieren. Bedek de gebakken omelet met flinterdunne plakjes tomaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breek de eieren in een kom en snipper het bieslook fijn. Voeg toe aan de eieren, samen met zwarte peper en zout. Klop los met een vork tot de eidooiers vermengd zijn met de eiwitten. Roer niet te veel, zo zorgt u ervoor dat de omelet luchtig blijft.

  3. Verhit de olie of smelt de boter in een braadpan op een hoog vuur (laat de boter niet verbranden). Draai de pan wat rond, zodat de bodem volledig bedekt is met vetstof.

  4. Giet de eieren in de pan en hou de pan schuin om de bodem gelijkmatig te bedekken. Zet de pan op het vuur en laat 5 sec. staan.

  5. Hou de pan opnieuw schuin en trek met behulp van een lepel de randen van de omelet een beetje naar binnen. Zo loopt het nog vloeibare ei naar de zijkanten. Zorg ervoor dat er geen vocht meer overblijft aan de bovenkant van de omelet.

  6. Haal de pan van het vuur en vouw 1 kant van de omelet naar het midden en daarna de andere kant. Leg zo op het bord.

Tip

Variëren met omelet: - Omelet met kaas: doe 40 g geraspte kaas naar keuze bij de los geklopte eieren. Bestrooi de omelet vlak voor het opdienen met wat geraspte parmezaan. - Omelet met kaas en ham: snij een plakje ham in reepjes en verdeel samen met wat sneetjes of geraspte kaas (bv. emmentaler of gruyère) over de omelet wanneer het ei nog lopend is. Laat nog even bakken, zodat de kaas smelt. - Omelet met champignons: snij 100 g champignons in schijfjes en bak ze in wat boter. Verdeel over de gebakken omelet. - Kruidenomelet met tomaat: laat wat kruiden naar keuze 30 min. trekken in de losgeklopte eieren. Bedek de gebakken omelet met flinterdunne plakjes tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 18.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal