- Bewaar

- Bewaar
Ontbijtkoeken met chocolade en noten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het bladerdeeg in 8 punten (lange driehoeken).
-
Hou 4 hazelnoten en 4 amandelnoten apart en hak de rest grof.
-
Breek de witte chocolade en de melkchocolade in 4 staafjes
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bedek de brede kant van 4 punten bladerdeeg telkens met een staafje melkchocolade en 1/4 van de gehakte hazelnoten.
-
Rol het deeg losjes op van de brede kant naar de punt toe (zoals een croissant).
-
Bedek de brede kant van nog eens 4 punten bladerdeeg met de staafjes witte chocolade en de gehakte amandelnoten. Rol eveneens op zoals een croissant.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de bladerdeegkoeken op.
-
Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van de koeken mee.
-
Leg een hazelnoot boven op elke koek met melkchocolade en een amandelnoot boven op elke koek met witte chocolade. Druk de noten wat aan.
-
Bestrooi alle koeken met de kaneel.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
- U kan deze ontbijtkoeken ook vullen met verschillende chocoladesoorten, eventueel met wat gedroogd fruit erbij. Probeer ook eens andere notensoorten of een mengeling van verschillende fijngehakte noten. Twee heerlijke combinaties zijn gemalen kokosnoot met witte chocolade en sinaasappelzeste met geraspte gember en pure chocolade. - Van restjes bladerdeeg kan u kleine taartbodems maken. Het deeg mag u niet kneden. Leg de restjes gewoon op elkaar en rol ze uit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het bladerdeeg in 8 punten (lange driehoeken).
-
Hou 4 hazelnoten en 4 amandelnoten apart en hak de rest grof.
-
Breek de witte chocolade en de melkchocolade in 4 staafjes
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bedek de brede kant van 4 punten bladerdeeg telkens met een staafje melkchocolade en 1/4 van de gehakte hazelnoten.
-
Rol het deeg losjes op van de brede kant naar de punt toe (zoals een croissant).
-
Bedek de brede kant van nog eens 4 punten bladerdeeg met de staafjes witte chocolade en de gehakte amandelnoten. Rol eveneens op zoals een croissant.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de bladerdeegkoeken op.
-
Kluts het ei en bestrijk er de bovenkant van de koeken mee.
-
Leg een hazelnoot boven op elke koek met melkchocolade en een amandelnoot boven op elke koek met witte chocolade. Druk de noten wat aan.
-
Bestrooi alle koeken met de kaneel.
-
Bak 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn. Laat daarna afkoelen op een taartrooster.
- U kan deze ontbijtkoeken ook vullen met verschillende chocoladesoorten, eventueel met wat gedroogd fruit erbij. Probeer ook eens andere notensoorten of een mengeling van verschillende fijngehakte noten. Twee heerlijke combinaties zijn gemalen kokosnoot met witte chocolade en sinaasappelzeste met geraspte gember en pure chocolade. - Van restjes bladerdeeg kan u kleine taartbodems maken. Het deeg mag u niet kneden. Leg de restjes gewoon op elkaar en rol ze uit.