Ontbijtpannenkoekjes met bosvruchten
Ontbijtpannenkoekjes met bosvruchten

Ontbijtpannenkoekjes met bosvruchten

Ontbijt
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 11.1 g
Suiker 4 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 15 min. rust)

  3. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom.

  4. Klop de eieren los met een vork en meng met de kefir. Voeg de vanillesuiker en de honing toe.

  5. Klop de kefirmengeling onder de bloem. Dek af en laat 15 min. rusten in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag. Giet een pollepel beslag (voor pannenkoeken met Ø 10 cm) in de pan en bak 3 min. Draai dan om en bak nog eens 2 min. Herhaal tot het beslag op is. Hou de pannenkoeken warm door ze op een bord onder aluminiumfolie te leggen.

  8. Verwarm intussen de diepgevroren bosvruchten 6 min. in een steelpan op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Werk de stapel pannenkoeken af met de bosvruchten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 15 min. rust)

  3. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een mengkom.

  4. Klop de eieren los met een vork en meng met de kefir. Voeg de vanillesuiker en de honing toe.

  5. Klop de kefirmengeling onder de bloem. Dek af en laat 15 min. rusten in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag. Giet een pollepel beslag (voor pannenkoeken met Ø 10 cm) in de pan en bak 3 min. Draai dan om en bak nog eens 2 min. Herhaal tot het beslag op is. Hou de pannenkoeken warm door ze op een bord onder aluminiumfolie te leggen.

  8. Verwarm intussen de diepgevroren bosvruchten 6 min. in een steelpan op een zacht vuur.

  9. Afwerking:
  10. Werk de stapel pannenkoeken af met de bosvruchten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 11.1 g
Suiker 4 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 1 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal