Ontbijttaart met fruit en havermout
Ontbijttaart met fruit en havermout

Ontbijttaart met fruit en havermout

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 672 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 68.6 g
Suiker 35.5 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 18.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de kokosolie in een steelpan op een zacht vuur.

  3. Plet de banaan met een vork.

  4. Schil de sinaasappel en snij de partjes van tussen de vliesjes met een scherp mes. Schil de kiwi en snij in fijne halvemaantjes.

  5. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Meng de havermout, het amandelpoeder, de kokosolie, de honing, de banaan en een snuifje zout goed onder elkaar. Verdeel het beslag over een taartvorm met bakpapier en druk goed aan tegen de randen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  9. Giet het yoghurtalternatief over de taartbodem. Werk de taart af met de sinaasappel, de kiwi, de granaatappelpitten, het kokospoeder en de muntblaadjes.

Tip

Geen kokosolie in huis? Vervang die dan door dezelfde hoeveelheid boter.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt de kokosolie in een steelpan op een zacht vuur.

  3. Plet de banaan met een vork.

  4. Schil de sinaasappel en snij de partjes van tussen de vliesjes met een scherp mes. Schil de kiwi en snij in fijne halvemaantjes.

  5. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Meng de havermout, het amandelpoeder, de kokosolie, de honing, de banaan en een snuifje zout goed onder elkaar. Verdeel het beslag over een taartvorm met bakpapier en druk goed aan tegen de randen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.

  9. Giet het yoghurtalternatief over de taartbodem. Werk de taart af met de sinaasappel, de kiwi, de granaatappelpitten, het kokospoeder en de muntblaadjes.

Tip

Geen kokosolie in huis? Vervang die dan door dezelfde hoeveelheid boter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 672 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 68.6 g
Suiker 35.5 g
Vezel 12.4 g
Eiwit 18.2 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal