Oosterse bloemkool-linzencurry
Oosterse bloemkool-linzencurry

Oosterse bloemkool-linzencurry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 18 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper het knoflook, de ui, de gember en de koriander fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de linzen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ± 10 min verder garen. Laat uitlekken.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de groenecurrypasta toe, roer goed en laat even stoven.

  8. Giet er de kokosmelk bij en roer tot een gladde saus. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Meng de linzen en de bloemkoolroosjes onder de curry.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper het knoflook, de ui, de gember en de koriander fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de linzen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ± 10 min verder garen. Laat uitlekken.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de groenecurrypasta toe, roer goed en laat even stoven.

  8. Giet er de kokosmelk bij en roer tot een gladde saus. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Meng de linzen en de bloemkoolroosjes onder de curry.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 18 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn La Sablière A.O.P. Rosé d'Anjou

Bekijk het recept digitaal