- Bewaar

- Bewaar
Oosterse bloemkool-linzencurry
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn La Sablière A.O.P. Rosé d'Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Snipper het knoflook, de ui, de gember en de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de linzen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ± 10 min verder garen. Laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de groenecurrypasta toe, roer goed en laat even stoven.
-
Giet er de kokosmelk bij en roer tot een gladde saus. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de linzen en de bloemkoolroosjes onder de curry.
-
Afwerking:
-
Serveer met basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn La Sablière A.O.P. Rosé d'Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Snipper het knoflook, de ui, de gember en de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de linzen 5 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ± 10 min verder garen. Laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de groenecurrypasta toe, roer goed en laat even stoven.
-
Giet er de kokosmelk bij en roer tot een gladde saus. Kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de linzen en de bloemkoolroosjes onder de curry.
-
Afwerking:
-
Serveer met basmatirijst. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn La Sablière A.O.P. Rosé d'Anjou