Oosterse noedelwok met scampi's en citroengras

Oosterse noedelwok met scampi's en citroengras

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooitijd + 10 min.

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de gember, het citroengras en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. wokolie in een wok en bak de scampi's 4 min. Haal ze uit de wok.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. wokolie in dezelfde wok en bak het citroengras, het knoflook en de gember 1 min.

  9. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 min. Giet er de kokosmelk, de kippenbouillon en de sojasaus bij en roer er de rodecurrypasta onder.

  10. Meng er de noedels onder en laat nog 3 min. goed opwarmen. Voeg de laatste min. de scampi's opnieuw toe.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de noedels en de scampi's over de borden en werk af met enkele blaadjes koriander.

Tip

In plaats van de wokmix kan u ook Chinamix gebruiken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooitijd + 10 min.

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de gember, het citroengras en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. wokolie in een wok en bak de scampi's 4 min. Haal ze uit de wok.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. wokolie in dezelfde wok en bak het citroengras, het knoflook en de gember 1 min.

  9. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 min. Giet er de kokosmelk, de kippenbouillon en de sojasaus bij en roer er de rodecurrypasta onder.

  10. Meng er de noedels onder en laat nog 3 min. goed opwarmen. Voeg de laatste min. de scampi's opnieuw toe.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de noedels en de scampi's over de borden en werk af met enkele blaadjes koriander.

Tip

In plaats van de wokmix kan u ook Chinamix gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 23.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' Wolfberger A.O.P. Alsace

Bekijk het recept digitaal