Oosterse taboulé met kikkererwten
Oosterse taboulé met kikkererwten

Oosterse taboulé met kikkererwten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 45.3 g
Eiwit 21.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de feta in blokjes.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de platte peterselie en de munt fijn.

  7. Hak de pistachenoten grof.

  8. Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Overgiet de couscous met 1,5 L heet water. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.

  11. Maak de couscous los met een vork. Voeg de feta, de kerstomaten, de komkommers, de groene kruiden, de rozijnen, de pistachenoten, de lente-uitjes, de uitgelekte kikkererwten, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.

  12. Afwerking:
  13. Lekker als lunch met een stukje stokbrood. Ook ideaal bij kip, lamsvlees of brochettes, of als bijgerecht bij barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de feta in blokjes.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Hak de platte peterselie en de munt fijn.

  7. Hak de pistachenoten grof.

  8. Pers de citroen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Overgiet de couscous met 1,5 L heet water. Bedek met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen.

  11. Maak de couscous los met een vork. Voeg de feta, de kerstomaten, de komkommers, de groene kruiden, de rozijnen, de pistachenoten, de lente-uitjes, de uitgelekte kikkererwten, het citroensap en de olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.

  12. Afwerking:
  13. Lekker als lunch met een stukje stokbrood. Ook ideaal bij kip, lamsvlees of brochettes, of als bijgerecht bij barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 45.3 g
Eiwit 21.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Jardin des Cigales rosé Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal