Oosterse tomatensoep
Oosterse tomatensoep

Oosterse tomatensoep

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 121 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de banaan in schijfjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.

  8. Voeg de gepelde tomaten en de schijfjes banaan toe en laat 1 min. goed warm worden.

  9. Voeg de bouillon en het kerriepoeder toe, dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep fijn, leng eventueel aan met water en kruid met peper.

  10. Breng de soep tot net onder het kookpunt en werk af met de room en de fijngehakte peterselie (laat de soep niet meer koken).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de banaan in schijfjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.

  8. Voeg de gepelde tomaten en de schijfjes banaan toe en laat 1 min. goed warm worden.

  9. Voeg de bouillon en het kerriepoeder toe, dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep fijn, leng eventueel aan met water en kruid met peper.

  10. Breng de soep tot net onder het kookpunt en werk af met de room en de fijngehakte peterselie (laat de soep niet meer koken).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 121 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 2.2 g

Bekijk het recept digitaal