Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's
Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

Oosterse woknoedels met paprika en gemarineerde scampi's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 8.2 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 23.4 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper het knoflook en de gember fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Laat de woknoedels weken in heet water.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.

  9. Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.

  10. Doe er de scampi's bij en laat 5 min. meegaren.

  11. Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  12. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper het knoflook en de gember fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Laat de woknoedels weken in heet water.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de gember en de helft van de lente-uitjes 1 min.

  9. Voeg de paprika toe en roerbak ± 7 min.

  10. Doe er de scampi's bij en laat 5 min. meegaren.

  11. Laat de woknoedels uitlekken en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met het limoensap, de sojasaus en de ketchup. Verwarm nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  12. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 8.2 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 23.4 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland

Bekijk het recept digitaal