Open lasagne met oesterzwammen
Open lasagne met oesterzwammen

Open lasagne met oesterzwammen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 38.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes.

  3. Snij de kipfilet in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook, de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Schraap krullen van de grana padano.

  6. Bereiding:
  7. Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water gedurende 5 min. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat ± 5 min. kleuren aan alle kanten.

  9. Voeg de reepjes oesterzwam toe en laat nog 3 min. meebakken.

  10. Roer er de verse roomkaas onder, de helft van de grana padano en 2/3 van de peterselie. Kruid bij naar smaak met peper en zout.

  11. Snij alle lasagnevellen in 2. Per persoon gebruikt u 3 halve lasagnevellen. Verdeel er de mengeling tussen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de rest van de peterselie en de grana padano en serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.

Tip

Dit gerechtje is ook ideaal als voorgerecht voor 6 personen. Gebruik dan 2 halve vellen lasagne per persoon.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes.

  3. Snij de kipfilet in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper het knoflook, de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Schraap krullen van de grana padano.

  6. Bereiding:
  7. Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water gedurende 5 min. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat ± 5 min. kleuren aan alle kanten.

  9. Voeg de reepjes oesterzwam toe en laat nog 3 min. meebakken.

  10. Roer er de verse roomkaas onder, de helft van de grana padano en 2/3 van de peterselie. Kruid bij naar smaak met peper en zout.

  11. Snij alle lasagnevellen in 2. Per persoon gebruikt u 3 halve lasagnevellen. Verdeel er de mengeling tussen.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de rest van de peterselie en de grana padano en serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.

Tip

Dit gerechtje is ook ideaal als voorgerecht voor 6 personen. Gebruik dan 2 halve vellen lasagne per persoon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 38.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bianco di Sicilia I.G.T. Chardonnay Inycon - Sicilië

Bekijk het recept digitaal