Orecchiette met ansjovis en flower sprouts
Orecchiette met ansjovis en flower sprouts

Orecchiette met ansjovis en flower sprouts

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 79.7 g
Eiwit 29.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  4. Maak een kruisvormige inkeping in de voetjes van de flower sprouts.

  5. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  6. Rasp de schil van de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het knoflook glazig.

  9. Voeg de ansjovisreepjes toe en laat zachtjes smelten.

  10. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de flower sprouts toe. Giet de pasta en de flower sprouts af (zorg dat er nog wat kookvocht tussen de pasta blijft zitten).

  11. Doe ze bij het knoflook en de ansjovisreepjes. Meng goed.

  12. Laat een paar min. stoven en voeg de boter en de citroenzeste toe. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de parmezaanschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  4. Maak een kruisvormige inkeping in de voetjes van de flower sprouts.

  5. Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.

  6. Rasp de schil van de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het knoflook glazig.

  9. Voeg de ansjovisreepjes toe en laat zachtjes smelten.

  10. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de flower sprouts toe. Giet de pasta en de flower sprouts af (zorg dat er nog wat kookvocht tussen de pasta blijft zitten).

  11. Doe ze bij het knoflook en de ansjovisreepjes. Meng goed.

  12. Laat een paar min. stoven en voeg de boter en de citroenzeste toe. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 79.7 g
Eiwit 29.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal