Orecchiette met tonijnsaus tricolore
Orecchiette met tonijnsaus tricolore

Orecchiette met tonijnsaus tricolore

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 40.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de orecchiette gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.

  11. Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe. Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met parmezaanschilfers.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 eetl. orecchiette (pasta) en 70 g broccoliroosjes ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Pureer en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm, de broccoli in kleine roosjes en de kerstomaten in 2.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de orecchiette gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de blokjes wortel, de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Laat 8 à 10 min. garen.

  11. Voeg de lichte room, de uitgelekte tonijn en de halve kerstomaten toe. Meng er de pasta onder en kruid met peper en zout. Laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met parmezaanschilfers.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 eetl. orecchiette (pasta) en 70 g broccoliroosjes ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Pureer en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 40.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal