- Bewaar

- Bewaar
Orecchiettesalade met scampi's en peterseliepesto
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snij de champignons in heel dunne schijfjes en de broccoli in kleine roosjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak het teentje knoflook grof.
-
Bereiding:
-
Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet de pasta en de broccoli af, maar hou 2 eetl. kookvocht over.
-
Mix intussen de peterselie samen met 3/4 van de amandelnoten, het grofgehakte knoflook, de geraspte parmezaan en 6 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Hak de rest van de amandelnoten grof en zet opzij.
-
Meng de pesto en de champignonschijfjes onder de pasta, de broccoli en het restje kookvocht.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan elke kant gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de scampi's onder de pasta en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de pastasalade lauw of koud en bestrooi met de rest van de amandelnoten.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snij de champignons in heel dunne schijfjes en de broccoli in kleine roosjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak het teentje knoflook grof.
-
Bereiding:
-
Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet de pasta en de broccoli af, maar hou 2 eetl. kookvocht over.
-
Mix intussen de peterselie samen met 3/4 van de amandelnoten, het grofgehakte knoflook, de geraspte parmezaan en 6 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Hak de rest van de amandelnoten grof en zet opzij.
-
Meng de pesto en de champignonschijfjes onder de pasta, de broccoli en het restje kookvocht.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan elke kant gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de scampi's onder de pasta en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de pastasalade lauw of koud en bestrooi met de rest van de amandelnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura