Orecchiettesalade met scampi's en peterseliepesto
Orecchiettesalade met scampi's en peterseliepesto

Orecchiettesalade met scampi's en peterseliepesto

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 650 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 37.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snij de champignons in heel dunne schijfjes en de broccoli in kleine roosjes.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Hak het teentje knoflook grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet de pasta en de broccoli af, maar hou 2 eetl. kookvocht over.

  9. Mix intussen de peterselie samen met 3/4 van de amandelnoten, het grofgehakte knoflook, de geraspte parmezaan en 6 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Hak de rest van de amandelnoten grof en zet opzij.

  10. Meng de pesto en de champignonschijfjes onder de pasta, de broccoli en het restje kookvocht.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan elke kant gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Meng de scampi's onder de pasta en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de pastasalade lauw of koud en bestrooi met de rest van de amandelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Snij de champignons in heel dunne schijfjes en de broccoli in kleine roosjes.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Hak het teentje knoflook grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de orecchiette beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe. Giet de pasta en de broccoli af, maar hou 2 eetl. kookvocht over.

  9. Mix intussen de peterselie samen met 3/4 van de amandelnoten, het grofgehakte knoflook, de geraspte parmezaan en 6 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout. Hak de rest van de amandelnoten grof en zet opzij.

  10. Meng de pesto en de champignonschijfjes onder de pasta, de broccoli en het restje kookvocht.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 1 min. aan elke kant gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Meng de scampi's onder de pasta en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de pastasalade lauw of koud en bestrooi met de rest van de amandelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 650 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 37.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Wijn Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura

Bekijk het recept digitaal