Ossobuco van kalkoen met gremolata
Ossobuco van kalkoen met gremolata

Ossobuco van kalkoen met gremolata

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en 2 teentjes knoflook fijn.

  6. Snij de wortel in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de stengel groene selder fijn.

  8. Rasp de schil van de 2 halve citroenen.

  9. Bereiding:
  10. Kruid de stukken kalkoen met peper en zout en wentel ze door de bloem.

  11. Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kalkoen ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en voeg de fijngesnipperde ui toe, samen met 2 teentjes fijngesnipperd knoflook, de wortelblokjes, de stukjes selder en de helft van de citroenzeste. Laat ± 8 min. stoven.

  14. Doe er de witte wijn, de kippenbouillon en de tomatenstukjes bij en breng aan de kook. Voeg dan de gebakken kalkoen, de pancetta, de blaadjes laurier, de tijm en de rozemarijn toe.

  15. Laat ± 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Draai de stukken kalkoen af en toe eens om en controleer of er genoeg vocht aanwezig is. Voeg eventueel een beetje water toe.

  16. Maak intussen de gremolata: mix de rest van de citroenzeste met de peterselie, de pijnboompitten en 2 teentjes knoflook.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel het vlees en de saus over de borden en bestrooi met de gremolata.

  19. Serveer met capellini.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en 2 teentjes knoflook fijn.

  6. Snij de wortel in blokjes van 1 cm.

  7. Snij de stengel groene selder fijn.

  8. Rasp de schil van de 2 halve citroenen.

  9. Bereiding:
  10. Kruid de stukken kalkoen met peper en zout en wentel ze door de bloem.

  11. Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kalkoen ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en voeg de fijngesnipperde ui toe, samen met 2 teentjes fijngesnipperd knoflook, de wortelblokjes, de stukjes selder en de helft van de citroenzeste. Laat ± 8 min. stoven.

  14. Doe er de witte wijn, de kippenbouillon en de tomatenstukjes bij en breng aan de kook. Voeg dan de gebakken kalkoen, de pancetta, de blaadjes laurier, de tijm en de rozemarijn toe.

  15. Laat ± 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Draai de stukken kalkoen af en toe eens om en controleer of er genoeg vocht aanwezig is. Voeg eventueel een beetje water toe.

  16. Maak intussen de gremolata: mix de rest van de citroenzeste met de peterselie, de pijnboompitten en 2 teentjes knoflook.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel het vlees en de saus over de borden en bestrooi met de gremolata.

  19. Serveer met capellini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Winter Abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal