In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
15 min. + 30 min. in de oven
Verwijder de kern van de 2 venkelknollen en snij in 6 of in 8 in de lengte. Verwijder de harde kernen uit 6 witloofstronken en snij in de lengte in 2. Pers 1/2 citroen uit. Snij 4 wijnsinaasappelen à vif (tot op het vruchtvlees) en snij in plakjes. Rits de blaadjes van de helft van 1/2 plantje tijm. Hou de rest van de takjes voor de afwerking.
Maak de dressing met 2 eetl. graanmosterd, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. vloeibare honing, de blaadjes tijm, het citroensap en 2 eetl. pastis.
Verspreid de groenten en de plakjes wijnsinaasappel op een baklaat met bakpapier en overgiet met de dressing. Kruid met peper en zout.
Zet 30 min. in e en op 180 °C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met de resterende takjes tijm.
Tip
Heerlijk met kip, wit te vis of zalm. Fet a of geitenkaas is een lekker vegetarisch alternatief. Ser veer met couscous, quinoa of voorgekookte tarwegraantjes.
Tip: dit recept kan best zonder pastis.
Bereiding
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
15 min. + 30 min. in de oven
Verwijder de kern van de 2 venkelknollen en snij in 6 of in 8 in de lengte. Verwijder de harde kernen uit 6 witloofstronken en snij in de lengte in 2. Pers 1/2 citroen uit. Snij 4 wijnsinaasappelen à vif (tot op het vruchtvlees) en snij in plakjes. Rits de blaadjes van de helft van 1/2 plantje tijm. Hou de rest van de takjes voor de afwerking.
Maak de dressing met 2 eetl. graanmosterd, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. vloeibare honing, de blaadjes tijm, het citroensap en 2 eetl. pastis.
Verspreid de groenten en de plakjes wijnsinaasappel op een baklaat met bakpapier en overgiet met de dressing. Kruid met peper en zout.
Zet 30 min. in e en op 180 °C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met de resterende takjes tijm.
Tip
Heerlijk met kip, wit te vis of zalm. Fet a of geitenkaas is een lekker vegetarisch alternatief. Ser veer met couscous, quinoa of voorgekookte tarwegraantjes.
Tip: dit recept kan best zonder pastis.