- Bewaar

- Bewaar
Ovengebakken zalm in kruidige groentesaus
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in dunne schijfjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in reepjes.
-
Meng het paprikapoeder, de kurkuma en het gemberpoeder onder de tomatenstukjes.
-
Voeg 1 dl water toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de ui, het knoflook, de venkelreepjes, de aardappelen en de wortelen onder elkaar in een ovenschaal.
-
Overgiet met het tomatenmengsel en dek af met bakpapier. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pers de citroen.
-
Schik de stukken zalm op de groenten, besprenkel met het sap van de citroen en bestrooi met de amandelschilfers. Kruid met peper en zout en zet nog 20 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de platte peterselie en eventueel de garnalen.
Maakt u deze stoofpot op voorhand? Volg het recept t.e.m. stap 2. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 3.
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in dunne schijfjes.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in reepjes.
-
Meng het paprikapoeder, de kurkuma en het gemberpoeder onder de tomatenstukjes.
-
Voeg 1 dl water toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de ui, het knoflook, de venkelreepjes, de aardappelen en de wortelen onder elkaar in een ovenschaal.
-
Overgiet met het tomatenmengsel en dek af met bakpapier. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pers de citroen.
-
Schik de stukken zalm op de groenten, besprenkel met het sap van de citroen en bestrooi met de amandelschilfers. Kruid met peper en zout en zet nog 20 min. in de hete oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met de platte peterselie en eventueel de garnalen.
Maakt u deze stoofpot op voorhand? Volg het recept t.e.m. stap 2. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 3.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot