Ovengebakken zalm in kruidige groentesaus
Ovengebakken zalm in kruidige groentesaus

Ovengebakken zalm in kruidige groentesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 13 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in dunne schijfjes.

  6. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in reepjes.

  7. Meng het paprikapoeder, de kurkuma en het gemberpoeder onder de tomatenstukjes.

  8. Voeg 1 dl water toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Meng de ui, het knoflook, de venkelreepjes, de aardappelen en de wortelen onder elkaar in een ovenschaal.

  12. Overgiet met het tomatenmengsel en dek af met bakpapier. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Pers de citroen.

  14. Schik de stukken zalm op de groenten, besprenkel met het sap van de citroen en bestrooi met de amandelschilfers. Kruid met peper en zout en zet nog 20 min. in de hete oven.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de platte peterselie en eventueel de garnalen.

Tip

Maakt u deze stoofpot op voorhand? Volg het recept t.e.m. stap 2. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 3.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in dunne schijfjes.

  6. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in reepjes.

  7. Meng het paprikapoeder, de kurkuma en het gemberpoeder onder de tomatenstukjes.

  8. Voeg 1 dl water toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Meng de ui, het knoflook, de venkelreepjes, de aardappelen en de wortelen onder elkaar in een ovenschaal.

  12. Overgiet met het tomatenmengsel en dek af met bakpapier. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Pers de citroen.

  14. Schik de stukken zalm op de groenten, besprenkel met het sap van de citroen en bestrooi met de amandelschilfers. Kruid met peper en zout en zet nog 20 min. in de hete oven.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de platte peterselie en eventueel de garnalen.

Tip

Maakt u deze stoofpot op voorhand? Volg het recept t.e.m. stap 2. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. Ga de dag zelf verder vanaf stap 3.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 13 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 44.5 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal