- Bewaar

- Bewaar
Ovengeroosterde aardappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.
-
Snij grote aardappelen in 2 en laat kleinere aardappelen (bv. krieltjes) in hun geheel.
-
Plet de gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Meng goed onder elkaar zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje olijfolie.
-
Kruid met zwarte peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en de geplette knoflookteentjes toe.
-
Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Lekker bij lamsfilet, kip in de oven (p. 55), gebakken zalmfilet of als basis voor een aardappelsalade (p. 188).
Voor extra smaak: - Voeg een in partjes gesneden citroen toe aan de ovenschaal. - Leg takjes verse salie of tijm en een laurierblaadje tussen de aardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.
-
Snij grote aardappelen in 2 en laat kleinere aardappelen (bv. krieltjes) in hun geheel.
-
Plet de gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Meng goed onder elkaar zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje olijfolie.
-
Kruid met zwarte peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en de geplette knoflookteentjes toe.
-
Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Lekker bij lamsfilet, kip in de oven (p. 55), gebakken zalmfilet of als basis voor een aardappelsalade (p. 188).
Voor extra smaak: - Voeg een in partjes gesneden citroen toe aan de ovenschaal. - Leg takjes verse salie of tijm en een laurierblaadje tussen de aardappelen.