Ovengeroosterde aardappelen
Ovengeroosterde aardappelen

Ovengeroosterde aardappelen

50 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 219 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.

  4. Snij grote aardappelen in 2 en laat kleinere aardappelen (bv. krieltjes) in hun geheel.

  5. Plet de gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Meng goed onder elkaar zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje olijfolie.

  9. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en de geplette knoflookteentjes toe.

  10. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Lekker bij lamsfilet, kip in de oven (p. 55), gebakken zalmfilet of als basis voor een aardappelsalade (p. 188).

Tip

Voor extra smaak: - Voeg een in partjes gesneden citroen toe aan de ovenschaal. - Leg takjes verse salie of tijm en een laurierblaadje tussen de aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.

  4. Snij grote aardappelen in 2 en laat kleinere aardappelen (bv. krieltjes) in hun geheel.

  5. Plet de gepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie. Meng goed onder elkaar zodat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje olijfolie.

  9. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en de geplette knoflookteentjes toe.

  10. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Lekker bij lamsfilet, kip in de oven (p. 55), gebakken zalmfilet of als basis voor een aardappelsalade (p. 188).

Tip

Voor extra smaak: - Voeg een in partjes gesneden citroen toe aan de ovenschaal. - Leg takjes verse salie of tijm en een laurierblaadje tussen de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 219 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal