Ovenplaat met kippenchipolata, aardappelgnocchi en kleurrijke groenten
Ovenplaat met kippenchipolata, aardappelgnocchi en kleurrijke groenten

Ovenplaat met kippenchipolata, aardappelgnocchi en kleurrijke groenten

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 43.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 34.9 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk de blaadjes basilicum.

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2, verwijder de pitjes en -witte zaadlijsten en snij in reepjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de kippenchipolata's in stukken van 4 à 5 cm.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven op 180 °C.

  9. Kook de broccoliroosjes en -blokjes 2 min. onafgedekt in water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Meng de aardappelgnocchi met 1 eetl. pesto. Kruid met peper.

  11. Verdeel de paprika's en de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en meng alles. Leg de stukjes chipolata ertussen en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven, bestrooi met de parmezaan en zet nog 5 min. in de oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel over de borden en lepel er de rest van de pesto over. Werk af met de blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk de blaadjes basilicum.

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2, verwijder de pitjes en -witte zaadlijsten en snij in reepjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de kippenchipolata's in stukken van 4 à 5 cm.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven op 180 °C.

  9. Kook de broccoliroosjes en -blokjes 2 min. onafgedekt in water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Meng de aardappelgnocchi met 1 eetl. pesto. Kruid met peper.

  11. Verdeel de paprika's en de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en meng alles. Leg de stukjes chipolata ertussen en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven, bestrooi met de parmezaan en zet nog 5 min. in de oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel over de borden en lepel er de rest van de pesto over. Werk af met de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 43.8 g
Suiker 7.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 34.9 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal