Ovenschotel met kalfsblanquette
Ovenschotel met kalfsblanquette

Ovenschotel met kalfsblanquette

2 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 30.1 g
Eiwit 55.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer 1 cm breed.

  4. Snij de sjalotten in ringen en de wortelen in schijfjes.

  5. Snij de paprika's middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat in een braadpan 2 eetl. boter heet worden en bak het kalfsvlees goudbruin aan alle kanten . Kruid met peper en zout.

  8. Strooi de bloem over het vlees en roer goed om.

  9. Giet er de kalfsfond bij en kruid met de oregano. Laat al roerend opwarmen. Neem dan van het vuur.

  10. Beboter de bodem van een diepe ovenschotel. Schik er de schijfjes aardappel in (ten minste 2 lagen dik). Giet dan het vleesmengsel over de aardappelen.

  11. Verdeel er de sjalotringen, de schijfjes wortel en de reepjes paprika over. Voeg bouillon toe tot het vlees onder staat (niet de groenten). Leg er de blaadjes laurier bovenop, samen met de takjes tijm en peterselie. Dek af en zet gedurende 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u 30 min. verder pruttelen.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de aardappelen in schijven van ongeveer 1 cm breed.

  4. Snij de sjalotten in ringen en de wortelen in schijfjes.

  5. Snij de paprika's middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat in een braadpan 2 eetl. boter heet worden en bak het kalfsvlees goudbruin aan alle kanten . Kruid met peper en zout.

  8. Strooi de bloem over het vlees en roer goed om.

  9. Giet er de kalfsfond bij en kruid met de oregano. Laat al roerend opwarmen. Neem dan van het vuur.

  10. Beboter de bodem van een diepe ovenschotel. Schik er de schijfjes aardappel in (ten minste 2 lagen dik). Giet dan het vleesmengsel over de aardappelen.

  11. Verdeel er de sjalotringen, de schijfjes wortel en de reepjes paprika over. Voeg bouillon toe tot het vlees onder staat (niet de groenten). Leg er de blaadjes laurier bovenop, samen met de takjes tijm en peterselie. Dek af en zet gedurende 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u 30 min. verder pruttelen.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 30.1 g
Eiwit 55.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cabernet Sauvignon- Shiraz Private Bin Hardys - Australië De combinatie van cabernet- en shiraz-druiven levert een wijn met een neus van rijp fruit. Volle en aangenaam kruidige smaak, met lichte houttoets in de afdronk. Wijn Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit Beaujolais met een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal