- Bewaar
- Bewaar
Paasbrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min. + 1 u. rijzen + 20 min. in de oven
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is. Neem van het vuur en los er de gist in op.
-
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk met gist in en roer voorzichtig met een houten lepel.
-
Doe er de gesmolten boter bij, samen met de suiker, de citroenzeste, 1 ei en een snuifje zout. Kneed met de handen tot een mooie deegbol. Als het deeg iets te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe.
-
Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur (het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn in volume). Kneed nog even en laat opnieuw 30 min. rijzen onder de keukenhanddoek.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rest van de eieren 10 min. hard.
-
Verdeel het deeg in 2 bollen en daarna elke bol in 3 stukken. Bestrooi het werkblad met bloem en rol 6 lange worsten van het deeg. Duw in elke worst wat parelsuiker.
-
Neem 3 deegworsten en vlecht ze samen. Maak de uiteinden aan elkaar vast, zodat je een krans krijgt. Zorg ervoor dat je in het midden 1 hardgekookt ei kan zetten (let op, want het deeg zet wat uit tijdens het bakken). Doe hetzelfde met de andere deegworsten. Leg de deegkransen op een bakplaat met bakpapier.
-
Klop de eidooier los en bestrijk er de deegkransen mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
40 min. + 1 u. rijzen + 20 min. in de oven
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Verwarm de melk in een steelpannetje tot ze lauw is. Neem van het vuur en los er de gist in op.
-
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk met gist in en roer voorzichtig met een houten lepel.
-
Doe er de gesmolten boter bij, samen met de suiker, de citroenzeste, 1 ei en een snuifje zout. Kneed met de handen tot een mooie deegbol. Als het deeg iets te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe.
-
Dek het deeg af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur (het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn in volume). Kneed nog even en laat opnieuw 30 min. rijzen onder de keukenhanddoek.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rest van de eieren 10 min. hard.
-
Verdeel het deeg in 2 bollen en daarna elke bol in 3 stukken. Bestrooi het werkblad met bloem en rol 6 lange worsten van het deeg. Duw in elke worst wat parelsuiker.
-
Neem 3 deegworsten en vlecht ze samen. Maak de uiteinden aan elkaar vast, zodat je een krans krijgt. Zorg ervoor dat je in het midden 1 hardgekookt ei kan zetten (let op, want het deeg zet wat uit tijdens het bakken). Doe hetzelfde met de andere deegworsten. Leg de deegkransen op een bakplaat met bakpapier.
-
Klop de eidooier los en bestrijk er de deegkransen mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.