Paashaasbrood

Paashaasbrood

Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3583 kcal
Vet 110.4 g
Koolhydraat 537.9 g
Eiwit 106.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout, en maak een kuiltje.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en laat er de melk een beetje in opwarmen.

  4. Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er ook de lauwe melk bij. Kneed tot een stevige deegbol.

  5. Laat het deeg 1 u. afgedekt rusten op een warme plek of in een op 50 °C voorverwarmde oven.

  6. Kneed het deeg opnieuw en vorm er een haas van. Dek af en laat nog 30 min. rusten (het deeg moet in omvang verdubbelen).

  7. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  8. Klop 1 ei los met een vork en bestrijk er de paashaas mee. Leg hem op een bakplaat met bakpapier en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout, en maak een kuiltje.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en laat er de melk een beetje in opwarmen.

  4. Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er ook de lauwe melk bij. Kneed tot een stevige deegbol.

  5. Laat het deeg 1 u. afgedekt rusten op een warme plek of in een op 50 °C voorverwarmde oven.

  6. Kneed het deeg opnieuw en vorm er een haas van. Dek af en laat nog 30 min. rusten (het deeg moet in omvang verdubbelen).

  7. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  8. Klop 1 ei los met een vork en bestrijk er de paashaas mee. Leg hem op een bakplaat met bakpapier en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3583 kcal
Vet 110.4 g
Koolhydraat 537.9 g
Eiwit 106.3 g

Bekijk het recept digitaal