- Bewaar
- Bewaar
Paashaasbrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout, en maak een kuiltje.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en laat er de melk een beetje in opwarmen.
-
Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er ook de lauwe melk bij. Kneed tot een stevige deegbol.
-
Laat het deeg 1 u. afgedekt rusten op een warme plek of in een op 50 °C voorverwarmde oven.
-
Kneed het deeg opnieuw en vorm er een haas van. Dek af en laat nog 30 min. rusten (het deeg moet in omvang verdubbelen).
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Klop 1 ei los met een vork en bestrijk er de paashaas mee. Leg hem op een bakplaat met bakpapier en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout, en maak een kuiltje.
-
Smelt de boter in een steelpannetje en laat er de melk een beetje in opwarmen.
-
Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er ook de lauwe melk bij. Kneed tot een stevige deegbol.
-
Laat het deeg 1 u. afgedekt rusten op een warme plek of in een op 50 °C voorverwarmde oven.
-
Kneed het deeg opnieuw en vorm er een haas van. Dek af en laat nog 30 min. rusten (het deeg moet in omvang verdubbelen).
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Klop 1 ei los met een vork en bestrijk er de paashaas mee. Leg hem op een bakplaat met bakpapier en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.