Paastaart vol paaseitjes
Paastaart vol paaseitjes

Paastaart vol paaseitjes

1 u. 15 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Energie 2485 kj
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 57 g
Vezel 2 g
Eiwit 9.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 45 min. in de oven + afkoelen

    Breek de chocolade in stukken en doe ze in een mengkom.

  2. Maak de ganache: breng de room samen met de boter en de suiker aan de kook. Giet de mengeling over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.

  5. Meng de suiker met de bloem.

  6. Giet 35 ml water bij de eidooiers en voeg ze al kloppend toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Voeg de gesuikerde bloem toe en blijf nog 10 min. kloppen.

  7. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem. Schud even met de springvorm om de bloem te verdelen over de bodem en de randen. Klop er de overtollige bloem uit en giet er het deeg in. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snij de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften. Verdeel wat chocoladeganache over de onderste helft. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de ganache.

  9. Zet de krokante chocoladewafels rechtop tegen de zijkanten (door de chocoladeganache blijven ze kleven).

  10. Werk de taart af met de paaseitjes en een lint.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 45 min. in de oven + afkoelen

    Breek de chocolade in stukken en doe ze in een mengkom.

  2. Maak de ganache: breng de room samen met de boter en de suiker aan de kook. Giet de mengeling over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.

  5. Meng de suiker met de bloem.

  6. Giet 35 ml water bij de eidooiers en voeg ze al kloppend toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Voeg de gesuikerde bloem toe en blijf nog 10 min. kloppen.

  7. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem. Schud even met de springvorm om de bloem te verdelen over de bodem en de randen. Klop er de overtollige bloem uit en giet er het deeg in. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snij de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften. Verdeel wat chocoladeganache over de onderste helft. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de ganache.

  9. Zet de krokante chocoladewafels rechtop tegen de zijkanten (door de chocoladeganache blijven ze kleven).

  10. Werk de taart af met de paaseitjes en een lint.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Energie 2485 kj
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 70.6 g
Suiker 57 g
Vezel 2 g
Eiwit 9.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal