Paasvlecht bolognese
Paasvlecht bolognese

Paasvlecht bolognese

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 25.2 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 20 min.

  3. Vraag aan je hulpkok om 3 eieren 10 min. te koken. Leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.

  4. Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.

  5. Vraag aan je hulpkok om het knoflook en de sjalot fijn te snipperen.

  6. Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.

  7. Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.

  8. Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min.

  11. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.

  12. Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.

  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  14. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.

  15. Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.

  16. Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).

  17. Je hulpkok krijgt de eer om je meesterwerk ± 20 min. in de voorverwarmde oven te stoppen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 20 min.

  3. Vraag aan je hulpkok om 3 eieren 10 min. te koken. Leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.

  4. Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.

  5. Vraag aan je hulpkok om het knoflook en de sjalot fijn te snipperen.

  6. Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.

  7. Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.

  8. Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min.

  11. De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.

  12. Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.

  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  14. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.

  15. Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.

  16. Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).

  17. Je hulpkok krijgt de eer om je meesterwerk ± 20 min. in de voorverwarmde oven te stoppen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 25.2 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal