- Bewaar

- Bewaar
Paasvlecht bolognese
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
20 min.
-
Vraag aan je hulpkok om 3 eieren 10 min. te koken. Leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
-
Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
-
Vraag aan je hulpkok om het knoflook en de sjalot fijn te snipperen.
-
Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
-
Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
-
Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min.
-
De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
-
Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
-
Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
-
Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
-
Je hulpkok krijgt de eer om je meesterwerk ± 20 min. in de voorverwarmde oven te stoppen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
20 min.
-
Vraag aan je hulpkok om 3 eieren 10 min. te koken. Leg ze in koud water zodat ze sneller afkoelen. Pel en snij in 2.
-
Doe de peterselie in een glas en knip fijn met een schaar.
-
Vraag aan je hulpkok om het knoflook en de sjalot fijn te snipperen.
-
Snij de rode paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukken. Dan kan je het vruchtvlees in heel kleine gelijke blokjes snijden.
-
Doe de pecannoten in een plastic zakje en verbrokkel ze door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen.
-
Breek 1 ei in een glas en klop het los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 1 min.
-
De paprika mag erbij en 5 min. mee bakken.
-
Voeg het gehakt toe en laat 5 min. bakken. Maak los met een vork en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de peterselie en de pecannoten toe. Laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bedek het middelste deel van het deeg met het gehakt. Verdeel de halve eitjes over de vulling.
-
Snij het deeg dat niet bedekt is in smalle, rechte reepjes. Snij niet tot tegen het gehakt, maar blijf op 1 cm. Leg de reepjes deeg in kruisvorm op het gehakt.
-
Bestrijk de vlecht met het losgeklopte ei (dat gaat makkelijk met een borsteltje).
-
Je hulpkok krijgt de eer om je meesterwerk ± 20 min. in de voorverwarmde oven te stoppen.