Paella
Paella

Paella

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 69.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de vis en de kip oppervlakkig ontdooien en snij in stukjes.

  5. Snipper de ui fijn en snij de groene paprika in reepjes.

  6. Snij de chorizo in schijfjes van ± 2 cm dik.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de ui en de paprika tot ze lichtjes gekleurd zijn.

  9. Voeg achtereenvolgens de inktvisringen, de blokjes kip, de rijst en de gepelde tomaten toe. Kruid met peper, zout en eventueel met cayennepeper. Laat enkele min. stoven en leng aan met de warme kippenbouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Bestrooi met de saffraan en meng goed (de rijst moet mooi geel kleuren). Kruid met paprikapoeder.

  11. Voeg de stukken Alaska pollak toe en meng voorzichtig. Laat 5 min. sudderen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en bak de chorizo enkele min.

  13. Meng de gebakken chorizo, de mosselen en de erwten onder de paella. Leg er de roze garnalen op en laat nog 5 min. opwarmen op een zacht vuur.

Tip

Paella is genoemd naar de `paellera', een wijde, halfhoge pan met twee oren, meestal gemaakt van blauw staal. U kan ook een niet te lage, brede braadpan gebruiken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de vis en de kip oppervlakkig ontdooien en snij in stukjes.

  5. Snipper de ui fijn en snij de groene paprika in reepjes.

  6. Snij de chorizo in schijfjes van ± 2 cm dik.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de ui en de paprika tot ze lichtjes gekleurd zijn.

  9. Voeg achtereenvolgens de inktvisringen, de blokjes kip, de rijst en de gepelde tomaten toe. Kruid met peper, zout en eventueel met cayennepeper. Laat enkele min. stoven en leng aan met de warme kippenbouillon. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Bestrooi met de saffraan en meng goed (de rijst moet mooi geel kleuren). Kruid met paprikapoeder.

  11. Voeg de stukken Alaska pollak toe en meng voorzichtig. Laat 5 min. sudderen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en bak de chorizo enkele min.

  13. Meng de gebakken chorizo, de mosselen en de erwten onder de paella. Leg er de roze garnalen op en laat nog 5 min. opwarmen op een zacht vuur.

Tip

Paella is genoemd naar de `paellera', een wijde, halfhoge pan met twee oren, meestal gemaakt van blauw staal. U kan ook een niet te lage, brede braadpan gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 69.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal