- Bewaar

- Bewaar
Paella met kippenworst
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvisringen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de kippenworsten in 4 à 5 dikke, schuine stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de stukken worst ± 8 min. Draai halverwege om. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de inktvisringen ± 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui goudbruin. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en bak nog 2 min. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes en de erwten toe en laat 6 min. stoven.
-
Meng er de rijst, de gedroogde kruiden, de citroenzeste en het sap onder.
-
Giet er de bouillon en de witte wijn bij en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Leg er de stukken worst en de inktvisringen op en laat nog ± 5 min. bakken tot de rijst zacht is. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (25 min.) 1 Kook 2 eetl. risottorijst gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking), samen met 50 g erwten (diepvries) en 80 g tomatenblokjes (diepvries). 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 25 g kippenworst (beenhouwerij) goudbruin. Snij in heel fijne stukjes. 3 Prak de rijst en de groenten grof met een vork en meng er de stukjes kippenworst onder.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvisringen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de kippenworsten in 4 à 5 dikke, schuine stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de stukken worst ± 8 min. Draai halverwege om. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de inktvisringen ± 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui goudbruin. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en bak nog 2 min. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes en de erwten toe en laat 6 min. stoven.
-
Meng er de rijst, de gedroogde kruiden, de citroenzeste en het sap onder.
-
Giet er de bouillon en de witte wijn bij en laat 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Leg er de stukken worst en de inktvisringen op en laat nog ± 5 min. bakken tot de rijst zacht is. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (25 min.) 1 Kook 2 eetl. risottorijst gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking), samen met 50 g erwten (diepvries) en 80 g tomatenblokjes (diepvries). 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 25 g kippenworst (beenhouwerij) goudbruin. Snij in heel fijne stukjes. 3 Prak de rijst en de groenten grof met een vork en meng er de stukjes kippenworst onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois