Pancakes met chocoladestipjes
Pancakes met chocoladestipjes

Pancakes met chocoladestipjes

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 101.8 g
Eiwit 17.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Klop de eieren los.

  2. Smelt 50 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  3. Meng intussen de bloem met de rietsuiker, de vanillesuiker en het zout in een mengkom.

  4. Maak in het midden een kuiltje en giet er de melk, de losgeklopte eieren en de gesmolten boter in. Meng tot een mooi egaal beslag.

  5. Meng de chocoladedruppels en het kokospoeder onder het beslag.

  6. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Smelt 1 eetl. boter in een grote pan en bak 12 porties van het beslag tot pannenkoekjes (reken 1 eetl. beslag per portie). Bak ze aan beide kanten goudbruin.

  7. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak nog eens 12 pannenkoekjes.

  8. Leg op elk bord 6 pannenkoekjes. Werk eventueel af met wat ahornsiroop en bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Klop de eieren los.

  2. Smelt 50 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  3. Meng intussen de bloem met de rietsuiker, de vanillesuiker en het zout in een mengkom.

  4. Maak in het midden een kuiltje en giet er de melk, de losgeklopte eieren en de gesmolten boter in. Meng tot een mooi egaal beslag.

  5. Meng de chocoladedruppels en het kokospoeder onder het beslag.

  6. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Smelt 1 eetl. boter in een grote pan en bak 12 porties van het beslag tot pannenkoekjes (reken 1 eetl. beslag per portie). Bak ze aan beide kanten goudbruin.

  7. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak nog eens 12 pannenkoekjes.

  8. Leg op elk bord 6 pannenkoekjes. Werk eventueel af met wat ahornsiroop en bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 35.1 g
Koolhydraat 101.8 g
Eiwit 17.2 g

Bekijk het recept digitaal