Pancakes met gebakken ananas en room
Pancakes met gebakken ananas en room

Pancakes met gebakken ananas en room

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 78.7 g
Suiker 33.3 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 15 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang de siroop op.

  3. Mix de havermout fijn met de staafmixer of in de blender.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Prak de bananen fijn en besprenkel met het citroensap.

  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. kokosolie in een steelpan en voeg 2 eetl. ananassiroop toe. Meng er de stukjes ananas onder, neem van het vuur en laat even trekken.

  9. Klop intussen de eiwitten stijf.

  10. Zeef de bloem boven een mengkom en meng er de havermout onder. Bestrooi met het zout. Meng er eerst de eidooiers en daarna de geprakte bananen onder.

  11. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een glad beslag met de kloppers van de mixer. Spatel er de opgeklopte eiwitten onder.

  12. Smelt 1 eetl. kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine pannenkoekjes van het beslag (reken 1,5 eetl. beslag per pannenkoekje). Hou ze warm in een pan met deksel of tussen twee diepe borden.

  13. Verhit een grillpan zonder vetstof op een matig vuur en gril de ananasstukjes ± 3 min. aan alle kanten goudbruin.

  14. Klop de room halfstijf.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de pannenkoekjes met de ananasstukjes en een eetlepel room. Werk eventueel af met ahornsiroop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang de siroop op.

  3. Mix de havermout fijn met de staafmixer of in de blender.

  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Prak de bananen fijn en besprenkel met het citroensap.

  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 2 eetl. kokosolie in een steelpan en voeg 2 eetl. ananassiroop toe. Meng er de stukjes ananas onder, neem van het vuur en laat even trekken.

  9. Klop intussen de eiwitten stijf.

  10. Zeef de bloem boven een mengkom en meng er de havermout onder. Bestrooi met het zout. Meng er eerst de eidooiers en daarna de geprakte bananen onder.

  11. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een glad beslag met de kloppers van de mixer. Spatel er de opgeklopte eiwitten onder.

  12. Smelt 1 eetl. kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine pannenkoekjes van het beslag (reken 1,5 eetl. beslag per pannenkoekje). Hou ze warm in een pan met deksel of tussen twee diepe borden.

  13. Verhit een grillpan zonder vetstof op een matig vuur en gril de ananasstukjes ± 3 min. aan alle kanten goudbruin.

  14. Klop de room halfstijf.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de pannenkoekjes met de ananasstukjes en een eetlepel room. Werk eventueel af met ahornsiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 78.7 g
Suiker 33.3 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 15 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal