- Bewaar

- Bewaar
Pancakes met hazelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Klop de room samen met de vanillesuiker stijf.
-
Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.
-
Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en roer alles goed door elkaar.
-
Voeg nog 1 ei en de rest van de melk toe en klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.
-
Roer er de fijngehakte hazelnoten onder en laat 15 min. rusten.
-
Smelt 1/2 el. boter in een koekenpan. Verdeel er 3 el. beslag over in aparte porties en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
-
Schik de pancakes op elkaar en lepel er de ahornsiroop over. Serveer met de opgeklopte room.
Leg inox ringen in de koekenpan en lepel daar het beslag in. Zo krijgt u mooi ronde pancakes. varianten: - Vervang de ahornsiroop door confituur. Verwarm hem eerst lichtjes, zodat hij lopend wordt. - Geef er naargelang van het seizoen stukjes fruit bij zoals appel, banaan, blauwe bessen, frambozen … - Meng 1 à 2 eetl. cacaopoeder onder het beslag voor heerlijke chocoladepancakes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Klop de room samen met de vanillesuiker stijf.
-
Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.
-
Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en roer alles goed door elkaar.
-
Voeg nog 1 ei en de rest van de melk toe en klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.
-
Roer er de fijngehakte hazelnoten onder en laat 15 min. rusten.
-
Smelt 1/2 el. boter in een koekenpan. Verdeel er 3 el. beslag over in aparte porties en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
-
Schik de pancakes op elkaar en lepel er de ahornsiroop over. Serveer met de opgeklopte room.
Leg inox ringen in de koekenpan en lepel daar het beslag in. Zo krijgt u mooi ronde pancakes. varianten: - Vervang de ahornsiroop door confituur. Verwarm hem eerst lichtjes, zodat hij lopend wordt. - Geef er naargelang van het seizoen stukjes fruit bij zoals appel, banaan, blauwe bessen, frambozen … - Meng 1 à 2 eetl. cacaopoeder onder het beslag voor heerlijke chocoladepancakes.