Pancakes met hazelnoten
Pancakes met hazelnoten

Pancakes met hazelnoten

45 min.
Ontbijt
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  2. Klop de room samen met de vanillesuiker stijf.

  3. Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.

  4. Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en roer alles goed door elkaar.

  5. Voeg nog 1 ei en de rest van de melk toe en klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.

  6. Roer er de fijngehakte hazelnoten onder en laat 15 min. rusten.

  7. Smelt 1/2 el. boter in een koekenpan. Verdeel er 3 el. beslag over in aparte porties en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit voor de rest van het beslag.

  8. Schik de pancakes op elkaar en lepel er de ahornsiroop over. Serveer met de opgeklopte room.

Tip

Leg inox ringen in de koekenpan en lepel daar het beslag in. Zo krijgt u mooi ronde pancakes. varianten: - Vervang de ahornsiroop door confituur. Verwarm hem eerst lichtjes, zodat hij lopend wordt. - Geef er naargelang van het seizoen stukjes fruit bij zoals appel, banaan, blauwe bessen, frambozen … - Meng 1 à 2 eetl. cacaopoeder onder het beslag voor heerlijke chocoladepancakes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  2. Klop de room samen met de vanillesuiker stijf.

  3. Meng het bakpoeder en het zout onder de bloem.

  4. Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en roer alles goed door elkaar.

  5. Voeg nog 1 ei en de rest van de melk toe en klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.

  6. Roer er de fijngehakte hazelnoten onder en laat 15 min. rusten.

  7. Smelt 1/2 el. boter in een koekenpan. Verdeel er 3 el. beslag over in aparte porties en bak de pancakes goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit voor de rest van het beslag.

  8. Schik de pancakes op elkaar en lepel er de ahornsiroop over. Serveer met de opgeklopte room.

Tip

Leg inox ringen in de koekenpan en lepel daar het beslag in. Zo krijgt u mooi ronde pancakes. varianten: - Vervang de ahornsiroop door confituur. Verwarm hem eerst lichtjes, zodat hij lopend wordt. - Geef er naargelang van het seizoen stukjes fruit bij zoals appel, banaan, blauwe bessen, frambozen … - Meng 1 à 2 eetl. cacaopoeder onder het beslag voor heerlijke chocoladepancakes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 94 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 2.3 g

Bekijk het recept digitaal