Pangasius in romig aspergesoepje
Pangasius in romig aspergesoepje

Pangasius in romig aspergesoepje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 37.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep goed droog.

  4. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien.

  5. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken. Hou van de puntjes 3 cm over.

  6. Breng de visbouillon aan de kook en laat de asperges 15 min. gaar worden. Haal uit de bouillon met een schuimspaan (hou de puntjes apart voor de versiering). Doe in een hoge beker samen met 3 dl bouillon en mix alles.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er een rooster op en schik er de pangasiushaasjes op. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Dek de kookpot af en stoom 15 à 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. van de stoomtijd de aspergepunten toe op het rooster om ze te verwarmen.

  9. Breng ondertussen de aspergebouillon aan de kook. Giet er de witte wijn en de room bij. Laat nog even zonder deksel garen op een zacht vuur.

  10. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  11. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het soepje, samen met de garnalen.

  12. Afwerking:
  13. Giet het aspergeroomsoepje in diepe borden en leg er in het midden een pangasiushaasje in. Garneer met de aspergepunten en eventueel met fleurons (bladerdeegmaantjes). Serveer met aardappelpuree.

Tip

Als voorgerecht Van dit recept maakt u een lekker voorgerecht voor bv. familiefeestjes. Vervang de pangasiushaasjes door 1 à 2 hondstongrolletjes per persoon. Serveer met een stukje stokbrood in plaats van aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepgevroren garnalen ontdooien en dep goed droog.

  4. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien.

  5. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in stukken. Hou van de puntjes 3 cm over.

  6. Breng de visbouillon aan de kook en laat de asperges 15 min. gaar worden. Haal uit de bouillon met een schuimspaan (hou de puntjes apart voor de versiering). Doe in een hoge beker samen met 3 dl bouillon en mix alles.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er een rooster op en schik er de pangasiushaasjes op. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Dek de kookpot af en stoom 15 à 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. van de stoomtijd de aspergepunten toe op het rooster om ze te verwarmen.

  9. Breng ondertussen de aspergebouillon aan de kook. Giet er de witte wijn en de room bij. Laat nog even zonder deksel garen op een zacht vuur.

  10. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  11. Snipper het bieslook fijn en voeg toe aan het soepje, samen met de garnalen.

  12. Afwerking:
  13. Giet het aspergeroomsoepje in diepe borden en leg er in het midden een pangasiushaasje in. Garneer met de aspergepunten en eventueel met fleurons (bladerdeegmaantjes). Serveer met aardappelpuree.

Tip

Als voorgerecht Van dit recept maakt u een lekker voorgerecht voor bv. familiefeestjes. Vervang de pangasiushaasjes door 1 à 2 hondstongrolletjes per persoon. Serveer met een stukje stokbrood in plaats van aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 37.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay | Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal