Panini met kippenescalope en geroosterde groenten
Panini met kippenescalope en geroosterde groenten

Panini met kippenescalope en geroosterde groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 36 g
Eiwit 22.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de paninibroodjes volledig doormidden en zet 5 min. in de voorverwarmde oven of bak goudbruin in een grillapparaat.

  5. Hak intussen de rucola grof.

  6. Snij de kipfilets telkens in de lengte doormidden, zodat u in totaal 4 dunne sneetjes (escalopes) krijgt. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes ± 3 min. aan elke kant mooi bruin en net gaar.

  9. Beleg de onderste helft van elke panini met een gebakken kippen escalope en verdeel er de gegrilde courgettes en paprika's over.

  10. Schik er wat grofgehakte rucola op. Bedek met de bovenste helft van elke panini.

  11. Leg nog ± 2 min. in het grillapparaat voor een gegrild effect.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de paninibroodjes volledig doormidden en zet 5 min. in de voorverwarmde oven of bak goudbruin in een grillapparaat.

  5. Hak intussen de rucola grof.

  6. Snij de kipfilets telkens in de lengte doormidden, zodat u in totaal 4 dunne sneetjes (escalopes) krijgt. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenescalopes ± 3 min. aan elke kant mooi bruin en net gaar.

  9. Beleg de onderste helft van elke panini met een gebakken kippen escalope en verdeel er de gegrilde courgettes en paprika's over.

  10. Schik er wat grofgehakte rucola op. Bedek met de bovenste helft van elke panini.

  11. Leg nog ± 2 min. in het grillapparaat voor een gegrild effect.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 36 g
Eiwit 22.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. - Villa Sopita - Umbria - Italië Wijn Terra Vecchia Reserve - Nielluccio-Sciacarello - I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal