Pannenkoeken met fruit en rozijnen
Pannenkoeken met fruit en rozijnen

Pannenkoeken met fruit en rozijnen

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 60.9 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil of pel het fruit en snij in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje en doe er de eieren in met het mespuntje zout. Meng van binnen naar buiten toe en neem telkens wat bloem mee. Giet er geleidelijk aan de melk bij en roer tot een mooi glad deeg. Voeg de vanillesuiker en de rozijnen toe en meng goed.

  6. Smelt voor elke pannenkoek wat boter in de pan en bak enkele schijfjes banaan en appel aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met een beetje kaneel.

  7. Overgiet met het pannenkoekendeeg en laat enkele minuten bakken. Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om. Herhaal dit tot het deeg op is.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de pannenkoeken met bloemsuiker en kaneel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schil of pel het fruit en snij in fijne schijfjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje en doe er de eieren in met het mespuntje zout. Meng van binnen naar buiten toe en neem telkens wat bloem mee. Giet er geleidelijk aan de melk bij en roer tot een mooi glad deeg. Voeg de vanillesuiker en de rozijnen toe en meng goed.

  6. Smelt voor elke pannenkoek wat boter in de pan en bak enkele schijfjes banaan en appel aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met een beetje kaneel.

  7. Overgiet met het pannenkoekendeeg en laat enkele minuten bakken. Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om. Herhaal dit tot het deeg op is.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de pannenkoeken met bloemsuiker en kaneel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 60.9 g
Eiwit 11.9 g

Bekijk het recept digitaal