Pannenkoeken met passievruchtencrème
Pannenkoeken met passievruchtencrème

Pannenkoeken met passievruchtencrème

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 19.5 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 17 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 11 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij 2 passievruchten middendoor. Schep het vruchtvlees eruit en duw het door een zeef. Vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem, de eieren, 1 zakje vanillesuiker, het zout, de limoncello en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot er geen klonters meer zijn. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 15 min. rusten.

  6. Meng intussen de mascarpone met de Griekse yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Voeg het sap van de passievruchten toe en meng goed. Zet in de koelkast tot de afwerking.

  7. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot u 8 pannenkoeken hebt.

  8. Afwerking:
  9. Leg op elk bord 2 pannenkoeken en schep er wat passievruchtencrème op. Werk af met het vruchtvlees van 1 passievrucht.

Tip

U kan dit pannenkoekenbeslag gerust zonder limoncello maken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij 2 passievruchten middendoor. Schep het vruchtvlees eruit en duw het door een zeef. Vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem, de eieren, 1 zakje vanillesuiker, het zout, de limoncello en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot er geen klonters meer zijn. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 15 min. rusten.

  6. Meng intussen de mascarpone met de Griekse yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Voeg het sap van de passievruchten toe en meng goed. Zet in de koelkast tot de afwerking.

  7. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot u 8 pannenkoeken hebt.

  8. Afwerking:
  9. Leg op elk bord 2 pannenkoeken en schep er wat passievruchtencrème op. Werk af met het vruchtvlees van 1 passievrucht.

Tip

U kan dit pannenkoekenbeslag gerust zonder limoncello maken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 19.5 g
Koolhydraat 30.1 g
Suiker 17 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 11 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal