Pannenkoeken met rood fruit
Pannenkoeken met rood fruit

Pannenkoeken met rood fruit

45 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Energie 1594 kj
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 20.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 15.1 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 45 min. in de koelkast

    Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes eruit met een scherp mesje. Rasp de melkchocolade en pers de sinaasappel.

  2. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in 4. Doe samen met de blauwe bessen en de frambozen in een kom. Voeg de vanillezaadjes en de honing toe. Meng alles heel voorzichtig onder elkaar. Overgiet met het sinaasappelsap. Dek de kom af met vershoudfolie en zet 45 min. in de koelkast.

  3. Mix intussen de bloem met de melk, het ei en de vanillesuiker tot een glad beslag (voeg een beetje water toe als het te dik is). Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rusten.

  4. Smelt 1/4 van de boter in een pannenkoekenpan en bak 1 pannenkoek enkele minuten aan elke kant. Herhaal tot al het beslag op is.

  5. Verdeel het fruit in een smalle strook over het midden van elke pannenkoek. Bestrooi met geraspte chocolade en rol de pannenkoeken strak op. Snij elke pannenkoek schuin in 2. Serveer er de labneh apart bij als saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 45 min. in de koelkast

    Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes eruit met een scherp mesje. Rasp de melkchocolade en pers de sinaasappel.

  2. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in 4. Doe samen met de blauwe bessen en de frambozen in een kom. Voeg de vanillezaadjes en de honing toe. Meng alles heel voorzichtig onder elkaar. Overgiet met het sinaasappelsap. Dek de kom af met vershoudfolie en zet 45 min. in de koelkast.

  3. Mix intussen de bloem met de melk, het ei en de vanillesuiker tot een glad beslag (voeg een beetje water toe als het te dik is). Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rusten.

  4. Smelt 1/4 van de boter in een pannenkoekenpan en bak 1 pannenkoek enkele minuten aan elke kant. Herhaal tot al het beslag op is.

  5. Verdeel het fruit in een smalle strook over het midden van elke pannenkoek. Bestrooi met geraspte chocolade en rol de pannenkoeken strak op. Snij elke pannenkoek schuin in 2. Serveer er de labneh apart bij als saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Energie 1594 kj
Vet 16.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 20.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 15.1 g
Zout 0.8 g
natrium 0.3 g

Bekijk het recept digitaal