Papillot met pladijs, courgette en tapastomaten
Papillot met pladijs, courgette en tapastomaten

Papillot met pladijs, courgette en tapastomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 27 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (± 30 min.)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 à 30 min. gaar in de schil in lichtgezouten water.

  4. Dep intussen de pladijsfilets goed droog.

  5. Snij de ongeschilde courgette in flinterdunne schijfjes. Snij de lenteuitjes middendoor en daarna in fijne sliertjes. Snipper het knoflook fijn en pers de limoen.

  6. Smelt de boter in een steelpannetje en bak het fijngesnipperde knoflook en de lente-ui 1 min. glazig. Roer er de helft van het limoensap onder en kruid met peper en zout.

  7. Schik 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er de pladijsfilets op. Giet er de boter over.

  8. Snipper de dille grof en snij de tapastomaten doormidden. Verdeel over de stukken vis en vouw de papillotten goed dicht.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Laat de papillotten ± 10 min. garen op een matig warme barbecue.

  11. Verwarm de aardappelen nog even op een hoekje van de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (± 30 min.)
  3. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 à 30 min. gaar in de schil in lichtgezouten water.

  4. Dep intussen de pladijsfilets goed droog.

  5. Snij de ongeschilde courgette in flinterdunne schijfjes. Snij de lenteuitjes middendoor en daarna in fijne sliertjes. Snipper het knoflook fijn en pers de limoen.

  6. Smelt de boter in een steelpannetje en bak het fijngesnipperde knoflook en de lente-ui 1 min. glazig. Roer er de helft van het limoensap onder en kruid met peper en zout.

  7. Schik 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er de pladijsfilets op. Giet er de boter over.

  8. Snipper de dille grof en snij de tapastomaten doormidden. Verdeel over de stukken vis en vouw de papillotten goed dicht.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Laat de papillotten ± 10 min. garen op een matig warme barbecue.

  11. Verwarm de aardappelen nog even op een hoekje van de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 27 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca - Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal