Papillot van asperges met gerookte zalm en witte wijn
Papillot van asperges met gerookte zalm en witte wijn

Papillot van asperges met gerookte zalm en witte wijn

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 12.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet en snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Bereiding:
  4. Zet de asperges op in lichtgezouten kokend water. Laat ze beetgaar worden in ± 10 à 15 min. Dep droog en snij in 2. U kan de asperges ook stomen.

  5. Leg 4 vellen aluminiumfolie open en verdeel er de in 2 gesneden asperges over. Meng met de zalmreepjes en doe er een scheut witte wijn en 1 koffiel. fijngesnipperd bieslook bij per vel aluminiumfolie. Kruid goed met peper en een beetje zout. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht.

  6. Bak 6 à 7 min. op de barbecue.

  7. Afwerking:
  8. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet en snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Bereiding:
  4. Zet de asperges op in lichtgezouten kokend water. Laat ze beetgaar worden in ± 10 à 15 min. Dep droog en snij in 2. U kan de asperges ook stomen.

  5. Leg 4 vellen aluminiumfolie open en verdeel er de in 2 gesneden asperges over. Meng met de zalmreepjes en doe er een scheut witte wijn en 1 koffiel. fijngesnipperd bieslook bij per vel aluminiumfolie. Kruid goed met peper en een beetje zout. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht.

  6. Bak 6 à 7 min. op de barbecue.

  7. Afwerking:
  8. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 4.4 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 12.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal