- Bewaar

- Bewaar
Papillot van kabeljauw met prei en cider
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Elegante droge witte landwijn uit Zuidwest-Frankrijk. De chardonnay- en colombarddruiven bezorgen deze frisse wijn een floraal boeket en fruitige smaak Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in. Laat al roerend 3 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de ciderazijn.
-
Los het maïszetmeel op in de room en meng met de appelcider. Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus. Roer geregeld om.
-
Op het moment zelf (2 min. + 30 min. op de grill)
-
Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren kabeljauw.
-
Snij de kruidenboter in plakjes van 1/2 cm dik en schik op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje. Laat 30 min. bakken op een warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met pasta.
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Elegante droge witte landwijn uit Zuidwest-Frankrijk. De chardonnay- en colombarddruiven bezorgen deze frisse wijn een floraal boeket en fruitige smaak Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (10 min.)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in. Laat al roerend 3 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de ciderazijn.
-
Los het maïszetmeel op in de room en meng met de appelcider. Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus. Roer geregeld om.
-
Op het moment zelf (2 min. + 30 min. op de grill)
-
Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren kabeljauw.
-
Snij de kruidenboter in plakjes van 1/2 cm dik en schik op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje. Laat 30 min. bakken op een warme grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met pasta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Elegante droge witte landwijn uit Zuidwest-Frankrijk. De chardonnay- en colombarddruiven bezorgen deze frisse wijn een floraal boeket en fruitige smaak Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.