Papillot van kabeljauw met prei en cider
Papillot van kabeljauw met prei en cider

Papillot van kabeljauw met prei en cider

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Enkele uren vooraf (10 min.)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in. Laat al roerend 3 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de ciderazijn.

  7. Los het maïszetmeel op in de room en meng met de appelcider. Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus. Roer geregeld om.

  8. Op het moment zelf (2 min. + 30 min. op de grill)
  9. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren kabeljauw.

  10. Snij de kruidenboter in plakjes van 1/2 cm dik en schik op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje. Laat 30 min. bakken op een warme grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Enkele uren vooraf (10 min.)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in. Laat al roerend 3 min. stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout en blus met de ciderazijn.

  7. Los het maïszetmeel op in de room en meng met de appelcider. Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus. Roer geregeld om.

  8. Op het moment zelf (2 min. + 30 min. op de grill)
  9. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren kabeljauw.

  10. Snij de kruidenboter in plakjes van 1/2 cm dik en schik op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje. Laat 30 min. bakken op een warme grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne Elegante droge witte landwijn uit Zuidwest-Frankrijk. De chardonnay- en colombarddruiven bezorgen deze frisse wijn een floraal boeket en fruitige smaak Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal