Papillot van roodbaars met venkel en kerstomaat
Papillot van roodbaars met venkel en kerstomaat

Papillot van roodbaars met venkel en kerstomaat

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 57.3 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 30.9 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in fijne reepjes.

  5. Snij de rode ui eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui, het knoflook en de venkel 5 min. Verdeel over 4 vellen aluminiumfolie.

  11. Leg telkens 1 roodbaarsfi let op de venkel. Verdeel er de visbouillon over en kruid de visfilets met peper en zout. Leg er de schijfjes citroen op.

  12. Leg de kerstomaten rond de visfilets en vouw de papillotten goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in fijne reepjes.

  5. Snij de rode ui eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Snij de citroen in schijfjes.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui, het knoflook en de venkel 5 min. Verdeel over 4 vellen aluminiumfolie.

  11. Leg telkens 1 roodbaarsfi let op de venkel. Verdeel er de visbouillon over en kruid de visfilets met peper en zout. Leg er de schijfjes citroen op.

  12. Leg de kerstomaten rond de visfilets en vouw de papillotten goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 57.3 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 30.9 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal