Papillot van roodbaars met zomerse groenten

Papillot van roodbaars met zomerse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hak de dille fijn en scheur de basilicumblaadjes.

  5. Snij de kerstomaatjes middendoor.

  6. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij ook in blokjes van 1 cm.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de courgette-, aubergine en paprikablokjes toe. Roerbak 2 min. en doe er de lente-uitjes bij. Bak nog 2 min. verder en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Neem 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Leg hierop telkens 1 roodbaarsfilet, 2 eetl. van de groentemengeling, 1/4 van de kerstomaatjes, 1 koffiel. boter en een beetje dille en basilicum (hou wat groene kruiden apart voor bij de pasta). Voeg ook 1 eetl. witte wijn toe en kruid met zwarte peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht.

  11. Bereiding op de barbecue (20 à 30 min.)
  12. Leg de papillotten 20 à 30 min. op de hete barbecue tot de vis gaar is.

  13. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  14. Meng de pasta met de rest van de groene kruiden en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de papillotten over de borden en geef er de penne bij.

Tip

U kan de penne ook volledig vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast. Zo hebt u een lekkere koude pastasalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hak de dille fijn en scheur de basilicumblaadjes.

  5. Snij de kerstomaatjes middendoor.

  6. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij ook in blokjes van 1 cm.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de courgette-, aubergine en paprikablokjes toe. Roerbak 2 min. en doe er de lente-uitjes bij. Bak nog 2 min. verder en kruid met zwarte peper en zout.

  10. Neem 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Leg hierop telkens 1 roodbaarsfilet, 2 eetl. van de groentemengeling, 1/4 van de kerstomaatjes, 1 koffiel. boter en een beetje dille en basilicum (hou wat groene kruiden apart voor bij de pasta). Voeg ook 1 eetl. witte wijn toe en kruid met zwarte peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht.

  11. Bereiding op de barbecue (20 à 30 min.)
  12. Leg de papillotten 20 à 30 min. op de hete barbecue tot de vis gaar is.

  13. Kook ondertussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  14. Meng de pasta met de rest van de groene kruiden en 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de papillotten over de borden en geef er de penne bij.

Tip

U kan de penne ook volledig vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast. Zo hebt u een lekkere koude pastasalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal