Papillot van zalm met tagliatelle van groenten (gluten- en lactosevrij)
Papillot van zalm met tagliatelle van groenten (gluten- en lactosevrij)

Papillot van zalm met tagliatelle van groenten (gluten- en lactosevrij)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.

  5. Snij de preien in lange slierten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de ongeschilde aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de wortelen en de prei 5 min.

  10. Voeg het plantaardig alternatief voor room, het citroensap en de viskruiden toe. Roer goed.

  11. Leg 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er de groenten over en leg er telkens een stuk zalm op.

  12. Breng op smaak met de witte wijn, de peper en het zeezout. Sluit de papillotten en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Kids: Vervang de witte wijn door appelsap en de mixed pepper selection door peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.

  5. Snij de preien in lange slierten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de ongeschilde aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en stoof de wortelen en de prei 5 min.

  10. Voeg het plantaardig alternatief voor room, het citroensap en de viskruiden toe. Roer goed.

  11. Leg 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er de groenten over en leg er telkens een stuk zalm op.

  12. Breng op smaak met de witte wijn, de peper en het zeezout. Sluit de papillotten en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Kids: Vervang de witte wijn door appelsap en de mixed pepper selection door peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Clos de la Chapelle `Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie

Bekijk het recept digitaal