Paprika-courgette-feta-brochette met mediterraanse marinade
Paprika-courgette-feta-brochette met mediterraanse marinade

Paprika-courgette-feta-brochette met mediterraanse marinade

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 7.9 g
Suiker 7.1 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min.)

  3. Mix het knoflook, de basilicumblaadjes, de geraspte parmezaan, de pijnboompitten, de olijfolie en 2 eetl. water glad in een blender of hoge maatbeker. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Snij de paprika en de rode ui in stukken van 2 cm.

  6. Snij de courgette in linten met een dunschiller.

  7. Prik de paprika, de ui, de courgette en de kerstomaten afwisselend op 4 brochettestokjes.

  8. Overgiet met de mediterraanse marinade.

  9. Bak 4 à 5 min. op een hete BBQ en draai af en toe om.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Bewaar de rest van de mediterraanse marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min.)

  3. Mix het knoflook, de basilicumblaadjes, de geraspte parmezaan, de pijnboompitten, de olijfolie en 2 eetl. water glad in een blender of hoge maatbeker. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Snij de paprika en de rode ui in stukken van 2 cm.

  6. Snij de courgette in linten met een dunschiller.

  7. Prik de paprika, de ui, de courgette en de kerstomaten afwisselend op 4 brochettestokjes.

  8. Overgiet met de mediterraanse marinade.

  9. Bak 4 à 5 min. op een hete BBQ en draai af en toe om.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Bewaar de rest van de mediterraanse marinade in een luchtdicht doosje in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 15.7 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 7.9 g
Suiker 7.1 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal