Resource not found at path /content/clp/nl/recepten/recipe-detail/jcr:content/tealium-datalayer.B52CDEC0-A7FB-11ED-A3A1-51D25E361C16.nocache.html/ccx-commons/components/content/analytics/tealium/tealium-datalayer.html

Cannot serve request to /nl/recepten/recipe-detail/_jcr_content/tealium-datalayer.B52CDEC0-A7FB-11ED-A3A1-51D25E361C16.nocache.html/ccx-commons/components/content/analytics/tealium/tealium-datalayer.html on this server


Apache Sling
Paprika's met kip, rijst en munt
Paprika's met kip, rijst en munt

Paprika's met kip, rijst en munt

55 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 63.3 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Snij een hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Kook 5 min. in lichtgezouten water.

  5. Laat de diepgevroren kip grotendeels ontdooien. Snij in kleine blokjes, bestrooi met 2 koffiel. paprikapoeder en bak 4 min. in 2 eetl. olijfolie.

  6. Snipper de lente-uitjes en munt fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de kip, lente-uitjes, rozijntjes, tomatensaus, kaneel, pijnboompitten en munt en kruid met peper en zout.

  9. Vul de paprika's met het rijstmengsel, schik in een ovenschaal en zet er de hoedjes terug op. Besprenkel met de bouillon en schuif 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Snij een hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Kook 5 min. in lichtgezouten water.

  5. Laat de diepgevroren kip grotendeels ontdooien. Snij in kleine blokjes, bestrooi met 2 koffiel. paprikapoeder en bak 4 min. in 2 eetl. olijfolie.

  6. Snipper de lente-uitjes en munt fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de kip, lente-uitjes, rozijntjes, tomatensaus, kaneel, pijnboompitten en munt en kruid met peper en zout.

  9. Vul de paprika's met het rijstmengsel, schik in een ovenschaal en zet er de hoedjes terug op. Besprenkel met de bouillon en schuif 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 63.3 g
Eiwit 31.1 g

Bekijk het recept digitaal