- Bewaar

- Bewaar
Paprikawok met merguez
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
-
Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de merguez 4 min. goudbruin. Haal uit de wok en snij elke merguez in 3.
-
Roerbak de ui en de paprikareepjes 4 min. in de wok.
-
Voeg de courgettestaafjes, het paprika- en komijnpoeder, de kaneel en de cayennepeper toe. Overgiet met 4 dl water en roer er de tomatenpuree onder. Laat 6 min. garen en roer af en toe.
-
Voeg de kikkererwten en de merguez toe. Verwarm nog 2 min.
-
Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
+12 m
-
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
-
Bereiding (20 min.)
-
Snij 50 g rode paprika en 50 g ongeschilde courgette in blokjes. Spoel 20 g kikkererwten onder koud water.
-
Kook de groenten en 25 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg de kikkererwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe.
-
Hak 3 blaadjes koriander fijn. Meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de rijst met groenten.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
-
Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de merguez 4 min. goudbruin. Haal uit de wok en snij elke merguez in 3.
-
Roerbak de ui en de paprikareepjes 4 min. in de wok.
-
Voeg de courgettestaafjes, het paprika- en komijnpoeder, de kaneel en de cayennepeper toe. Overgiet met 4 dl water en roer er de tomatenpuree onder. Laat 6 min. garen en roer af en toe.
-
Voeg de kikkererwten en de merguez toe. Verwarm nog 2 min.
-
Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
+12 m
-
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
-
Bereiding (20 min.)
-
Snij 50 g rode paprika en 50 g ongeschilde courgette in blokjes. Spoel 20 g kikkererwten onder koud water.
-
Kook de groenten en 25 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg de kikkererwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe.
-
Hak 3 blaadjes koriander fijn. Meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de rijst met groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tavel A.O.P.