Paprikawok met merguez
Paprikawok met merguez

Paprikawok met merguez

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 61.8 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.

  4. Snipper de ui en de koriander fijn.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de merguez 4 min. goudbruin. Haal uit de wok en snij elke merguez in 3.

  9. Roerbak de ui en de paprikareepjes 4 min. in de wok.

  10. Voeg de courgettestaafjes, het paprika- en komijnpoeder, de kaneel en de cayennepeper toe. Overgiet met 4 dl water en roer er de tomatenpuree onder. Laat 6 min. garen en roer af en toe.

  11. Voeg de kikkererwten en de merguez toe. Verwarm nog 2 min.

  12. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.

  13. Afwerking:
  14. +12 m

  15. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

  16. Bereiding (20 min.)
  17. Snij 50 g rode paprika en 50 g ongeschilde courgette in blokjes. Spoel 20 g kikkererwten onder koud water.

  18. Kook de groenten en 25 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg de kikkererwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe.

  19. Hak 3 blaadjes koriander fijn. Meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de rijst met groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.

  4. Snipper de ui en de koriander fijn.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de merguez 4 min. goudbruin. Haal uit de wok en snij elke merguez in 3.

  9. Roerbak de ui en de paprikareepjes 4 min. in de wok.

  10. Voeg de courgettestaafjes, het paprika- en komijnpoeder, de kaneel en de cayennepeper toe. Overgiet met 4 dl water en roer er de tomatenpuree onder. Laat 6 min. garen en roer af en toe.

  11. Voeg de kikkererwten en de merguez toe. Verwarm nog 2 min.

  12. Kruid met peper en zout en bestrooi met de koriander.

  13. Afwerking:
  14. +12 m

  15. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

  16. Bereiding (20 min.)
  17. Snij 50 g rode paprika en 50 g ongeschilde courgette in blokjes. Spoel 20 g kikkererwten onder koud water.

  18. Kook de groenten en 25 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg de kikkererwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe.

  19. Hak 3 blaadjes koriander fijn. Meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de rijst met groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 61.8 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal