Parelcouscous met asperges, kerstomaten en feta
Parelcouscous met asperges, kerstomaten en feta

Parelcouscous met asperges, kerstomaten en feta

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 63.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 20.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in 3 gelijke stukken. - Hak de walnootpitten grof. - Snipper het bieslook fijn. - Prak de feta grof met een vork.

  3. Bereiding:
  4. Kook de parelcouscous en de asperges 10 à 12 min. gaar in een ruime hoeveelheid water, met het bouillonblokje.

  5. Voeg de laatste 2 min. de kerstomaten toe, zodat ze een beetje openspringen. Giet af.

  6. Meng de walnootpitten onder de parelcouscous (hou een beetje opzij voor de afwerking).

  7. Bestrooi met de feta, het bieslook en de rest van de walnootpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in 3 gelijke stukken. - Hak de walnootpitten grof. - Snipper het bieslook fijn. - Prak de feta grof met een vork.

  3. Bereiding:
  4. Kook de parelcouscous en de asperges 10 à 12 min. gaar in een ruime hoeveelheid water, met het bouillonblokje.

  5. Voeg de laatste 2 min. de kerstomaten toe, zodat ze een beetje openspringen. Giet af.

  6. Meng de walnootpitten onder de parelcouscous (hou een beetje opzij voor de afwerking).

  7. Bestrooi met de feta, het bieslook en de rest van de walnootpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 63.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 20.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gardian `Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers Levendige witte wijn met een complex boeket van fruit en bloemetjes, die eindigt met frisse minerale toetsen.

Bekijk het recept digitaal