Parelcouscous met kabeljauw en prinsessenbonen
Parelcouscous met kabeljauw en prinsessenbonen

Parelcouscous met kabeljauw en prinsessenbonen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 6 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 36.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en wentel door de bloem.

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij daarna in reepjes.

  5. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukken.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 4.

  7. Snipper de blaadjes peterselie fijn.

  8. Snipper de rode ui fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 2 eetl. olijfolie, de platte peterselie en de halfgedroogde kerstomaten onder.

  11. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 2 min. stoven. Voeg dan de tomaten en de prinsessenbonen toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de groenten onder de parelcouscous.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de kabeljauwhaasjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min 1 Kook 25 g parelcouscous gaar in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Voeg de laatste 8 min. 100 g gesneden prinsessenbonen en 30 g (oppervlakkig) ontdooid kabeljauwhaasje toe. Giet af en mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en wentel door de bloem.

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Snij de puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2 en snij daarna in reepjes.

  5. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukken.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in 4.

  7. Snipper de blaadjes peterselie fijn.

  8. Snipper de rode ui fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 2 eetl. olijfolie, de platte peterselie en de halfgedroogde kerstomaten onder.

  11. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 2 min. stoven. Voeg dan de tomaten en de prinsessenbonen toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de groenten onder de parelcouscous.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de kabeljauwhaasjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min 1 Kook 25 g parelcouscous gaar in water (kooktijd: zie verpakking). 2 Voeg de laatste 8 min. 100 g gesneden prinsessenbonen en 30 g (oppervlakkig) ontdooid kabeljauwhaasje toe. Giet af en mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 6 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 36.6 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Le Peyrat A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal