Parelcouscous met paprika en merguez
Parelcouscous met paprika en merguez

Parelcouscous met paprika en merguez

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 32.5 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  4. Snij de courgette in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij daarna in blokjes van 1 cm.

  5. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Los het halve bouillonblokje op in 2 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. op een matig vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Doe de groenten in dezelfde braadpan en kruid met het paprikapoeder, de komijn, peper en zout. Roerbak 5 min.

  10. Meng er de parelcouscous onder en overgiet met de groentebouillon. Laat 10 min. garen op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  4. Snij de courgette in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij daarna in blokjes van 1 cm.

  5. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Los het halve bouillonblokje op in 2 dl heet water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. op een matig vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Doe de groenten in dezelfde braadpan en kruid met het paprikapoeder, de komijn, peper en zout. Roerbak 5 min.

  10. Meng er de parelcouscous onder en overgiet met de groentebouillon. Laat 10 min. garen op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 29.9 g
Verzadigd vet 11.8 g
Koolhydraat 47.5 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 32.5 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Achel Bruin Bruin trappistenbier Wijn Salento I.G.T. `Masso Antico' Primitivo Appassito Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal