- Bewaar

- Bewaar
Parelcouscous met pastinaak en tonijnsteak
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de peterselie en de waterkers grof.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de parelcouscous onder en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes pastinaak 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Roer de pastinaak, de waterkers en de helft van de peterselie onder de parelcouscous.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Smelt de boter in de braadpan van de vis en roer er de rest van de peterselie onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Meng de groenten onder de parelcouscous en serveer met de tonijnsteak. Lepel er de saus over.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Hak de peterselie en de waterkers grof.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Roer er de parelcouscous onder en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes pastinaak 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Roer de pastinaak, de waterkers en de helft van de peterselie onder de parelcouscous.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Smelt de boter in de braadpan van de vis en roer er de rest van de peterselie onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Meng de groenten onder de parelcouscous en serveer met de tonijnsteak. Lepel er de saus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc