Parelhoenfilet met geroosterde pompoen en kastanjepuree

Parelhoenfilet met geroosterde pompoen en kastanjepuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 37.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn. Pel de teentjes knoflook.

  5. Snij de ongeschilde pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in gelijke stukken.

  6. Snij de vijgen in 6.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de stukken pompoen en het knoflook in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Voeg het laurierblaadje toe en kruid met de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 10 min. van de baktijd de verse vijgen toe.

  10. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met de kastanjepuree, de melk en 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de parelhoenfilets ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Blus de braadpan met de gevogeltefond en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat 1 min. inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de parelhoenfilets met de geroosterde pompoen en de kastanjepuree. Geef er het mosterdsausje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn. Pel de teentjes knoflook.

  5. Snij de ongeschilde pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in gelijke stukken.

  6. Snij de vijgen in 6.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de stukken pompoen en het knoflook in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Voeg het laurierblaadje toe en kruid met de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 10 min. van de baktijd de verse vijgen toe.

  10. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met de kastanjepuree, de melk en 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de parelhoenfilets ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  12. Blus de braadpan met de gevogeltefond en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat 1 min. inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de parelhoenfilets met de geroosterde pompoen en de kastanjepuree. Geef er het mosterdsausje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 72.9 g
Eiwit 37.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria - Italië

Bekijk het recept digitaal