- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenfilets met bospaddenstoelen en rozijntjes
Onze drankensuggesties
Wijn Le Grand Cos A.C. Saint-Emilion Grand Cru Wijn Goed getypeerde Saint-Emilion met een karakteristieke neus en smaak: fijne aroma's van rijpe merlot en wat leder, en een krachtige, gecorseerde smaak. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Wijn Krachtige, volle en heel fijne wijn uit het Franse zuidwesten. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de rozijnen ± 2 u weken in de witte porto.
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een brede pan. Kleur de parelhoenfilets goudbruin, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Voeg de diepgevroren bospaddenstoelen toe en dek af. Laat op een matig vuur 8 à 10 min. gaar worden. Voeg de rozijnen met de porto toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Zet het vuur hoger, voeg het verkruimelde blokje vleesbouillon toe en giet er 2 à 3 eetl. room bij. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Serveer met fijne frietjes en geef er de saus apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Grand Cos A.C. Saint-Emilion Grand Cru Wijn Goed getypeerde Saint-Emilion met een karakteristieke neus en smaak: fijne aroma's van rijpe merlot en wat leder, en een krachtige, gecorseerde smaak. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Wijn Krachtige, volle en heel fijne wijn uit het Franse zuidwesten. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de rozijnen ± 2 u weken in de witte porto.
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een brede pan. Kleur de parelhoenfilets goudbruin, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Voeg de diepgevroren bospaddenstoelen toe en dek af. Laat op een matig vuur 8 à 10 min. gaar worden. Voeg de rozijnen met de porto toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Zet het vuur hoger, voeg het verkruimelde blokje vleesbouillon toe en giet er 2 à 3 eetl. room bij. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Serveer met fijne frietjes en geef er de saus apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Grand Cos A.C. Saint-Emilion Grand Cru Wijn Goed getypeerde Saint-Emilion met een karakteristieke neus en smaak: fijne aroma's van rijpe merlot en wat leder, en een krachtige, gecorseerde smaak. Wijn Baron d'Ardeuil A.C. Buzet Wijn Krachtige, volle en heel fijne wijn uit het Franse zuidwesten. Wordt gemaakt van typische bordeauxdruiven: 40 % merlot en 60 % cabernet sauvignon