Parmentierschotel met gehakt en fijne groentjes
Parmentierschotel met gehakt en fijne groentjes

Parmentierschotel met gehakt en fijne groentjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 44.1 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 48.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de broccolimix volledig ontdooien in een vergiet en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar.

  9. Giet er het bier en de bouillon bij en laat even koken op een hoog vuur. Voeg de broccolimix toe, kruid met peper en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1,5 dl melk en 1 eetl. boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Laat het groente-gehaktmengsel uitlekken in een vergiet. Schep in een ovenschaal.

  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg al roerend en beetje bij beetje 1,5 dl melk toe tot u een gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  14. Giet de saus over het groentegehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan dit gerecht de dag voordien klaarmaken en in de koelkast zetten. Zet de schotel dan op het moment zelf 20 min. langer in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de broccolimix volledig ontdooien in een vergiet en dep goed droog.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak gaar.

  9. Giet er het bier en de bouillon bij en laat even koken op een hoog vuur. Voeg de broccolimix toe, kruid met peper en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1,5 dl melk en 1 eetl. boter onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Laat het groente-gehaktmengsel uitlekken in een vergiet. Schep in een ovenschaal.

  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg al roerend en beetje bij beetje 1,5 dl melk toe tot u een gladde saus hebt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  14. Giet de saus over het groentegehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de puree over en bestrooi met het paneermeel. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan dit gerecht de dag voordien klaarmaken en in de koelkast zetten. Zet de schotel dan op het moment zelf 20 min. langer in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 44.1 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 48.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal