Parmezaan-kruidenkoekjes
Parmezaan-kruidenkoekjes

Parmezaan-kruidenkoekjes

30 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de parmezaan fijn.

  3. Klop de boter samen met de olijfolie, de parmezaan en het ei tot een gladde massa. Roer er de bloem onder en kruid met de tijm en de rozemarijn.

  4. Rol het deeg tot 1 à 2 worsten (Ø 4 cm) en wikkel ze in vershoudfolie. Laat 1 à 2 u. rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verwijder de folie van het deeg en snij in 20 plakjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de parmezaan fijn.

  3. Klop de boter samen met de olijfolie, de parmezaan en het ei tot een gladde massa. Roer er de bloem onder en kruid met de tijm en de rozemarijn.

  4. Rol het deeg tot 1 à 2 worsten (Ø 4 cm) en wikkel ze in vershoudfolie. Laat 1 à 2 u. rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verwijder de folie van het deeg en snij in 20 plakjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal